Какво е Brands.bg?

Брандът е доверие!

Brands.bg е уеб базирана независима рейтингова система за оценка на бизнеса. Чрез Brands.bg компаниите могат да представят себе си като отговорен към обществото бизнес, а потребителите могат да коментират (положително отрицателно) и да водят диалог с компанията. От всички критерии се сформира цялостна оценка (рейтинг), която е репутацията на компанията спрямо конкурентите си.

С Brands.bg искаме да се повиши качеството на услугите и да се подобри отношението, което българският бизнес има към потребителите.

В Brands.bg всеки доволен и недоволен клиент може свободно да изкаже мнението си, както и да оцени фирмата за която има впечатления. Ние гледаме на рейтингите изключително сериозно. Нашият алгоритъм е стандартизиран така, че възможно най-точно да изчислява рейтинга на компанията на база техните ревюта, оценки, постижения и качество на услугите.

Нашата Визия

Нашата цел е да подкрепим работодателите и потребителите едновременно, като осигурим среда, в която всеки отговорен бизнес да бъде награден за усилията,които полага. Да предоставим възможност на потребителите да изберат продукт, услуга или работодател на база реална комуникация, която има конкретната фирма със своите клиенти, партньори и служители. Хората имат нужда от място, където свободно да изказват мнението си и то да бъде четено, а бизнесът има нужда от реклама и популяризация. Brands.bg обединява тези две неща, като дава по-голяма видимост на фирмите с добър рейтинг.

Brands.bg е платформа, която цели да върне доверието в българския бизнес и да отсее професионалистите. Ако потребител търси добър зъболекар, например, единственото на което може да разчита е препоръка от познати. Тази препоръка, обаче, често пъти не е обективна и всички ние сме си патили.

Има сектори, в които бизнеса ни, здравето ни, а понякога и живота ни зависят от тази препоръка. Целта на Brands.bg e да даде най-обективната оценка, като разбира се всички коментари трябва да са добре аргументирани и ще бъдат стриктно проверявани.

Важно е да отбележим, че всеки потребител има право само на един коментар за фирма, а фирмата след това може да отговори и да се аргументира.

Защо да регистрирам фирмата си?

Профил на компания

В Brands.bg има два вида присъствие на фирмите – Безплатно (неофициално), когато фирмата е добавена от доволен или недоволен потребител и Платено (официално присъствие). Когато фирмата присъства официално, пред нея се разкриват множество предимства:

  • 1) По-голяма видимост в сайта (реклама)
  • 2) Изгражда рейтинг
  • 3) Има право да отговаря на коментарите и да се защити/аргументира
  • 4) Получаване на известия – Notifications в сайта и имейл за активности по профила Ви
  • 5) Dofollow линк – Линк носещ SEO стойност
  • 6) Печели значки (в процес на разработка)

Как се изчислява рейтингът?

Фирменият рейтинг се изчислява на база много фактори. Към момента ключови са съотношението положителни спрямо негативни коментари, броят на положителните коментари, отзивите от партньорски фирми и гласуването със звездички.

С развиването на платформата предстои да добавим още фактори.

Ако инициативата Ви харесва, подкрепете ни.

С престоя си в нашия сайт, вие се съгласявате да използвате бисквитки. Съгласен съм